Vujčić: Ima pomaka u pregovorima, ali štrajk ne prekidamo

BEOGRAD/SMEDEREVSKA PALANKA – 21. jul 2017 – Nastavak pregovora štrajkača FŠV „Goša“ i poslovodstva fabrike u Ministarstvu privrede održan je ovog petka. Pomaka ima, ali štrajk se ne prekide, uključujući i onaj glađu.

– Ove ponude Vlade Srbije za nas bolje deluju. Ako se to obistini biće bolje i za nas i za fabriku, a i za Palanku. Jer i gradu je, valjda, u interesu da fabrika radi, mada se po ponašanju Palančana to ne bi reklo. U ponedeljak bi trebalo da se srede ti papiri, a utorak idemo ponovo kod ministra Kneževića na dogovor, pa ćemo videti – prenosi, onoliko koliko može a da poštuje dogovor o ne iznošenju detalja u javnost, rezultate druge runde pregovora Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

Ove subote u fabriku dolazi Živko Kulić, predstavnik Agencije za posredovanje i mirno rešavanje sporova, navodno ima model sporazuma koji je za obe strane prihvatljiv. Jedan takav je već bio postignut u utorak, ali nije potpisan od strane predstavnika fabrike.

Vujčić i još trojica radnika ipak ne prekidaju štrajk glađu koji su započeli u ponedeljak. Na pitanje, kako se oseća posle pet dana nejela, Vujčić odgovara:

– Dobro smo… Kako može da se oseća čovek koji ne jede, spava na stolicama i na klupama u fabrici… Ali, šta da radimo, borimo se za naše porodice, za naše unučiće, i za sve naše Palančane.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!