Počinje Kulturno leto 2017. u Smederevu

SMEDEREVO, 20. jul 2017 – Ove subote, nastupom indonežanskog plesnog studija „Bidari“, počinje „Kulturno leto“ u Smederevu.

Posle „Bidari-dens studija“, Smederevcima će se sutradan, u nedelju, predstaviti „Ulični svirači“, a u Dunavskom parku će svirati orkestar „Svetlost“.

Smederevo će ugostiti i plesno-muzičku grupu iz Indije pod vođstvom Gite Čandran, jedne od najpoznatijih plesačica ove zemlje. Nastup Gite Čandran i njene umetničke grupe, u sklopu evropske turneje koja uključuje i Srbiju, biće prilika za publiku da vidi izvođenje klasičnog indijskog plesa Baratanatjam.

Manifestacija „Kulturno leto“ ove godine će tokom jula i avgusta obuhvatiti osim nastupa plesnih grupa i muzičkih sastava, imati i projekcije filmova na otvorenom i predstave. Programi će se održavati na Gradskom trgu, u Ulici kralja Petra Prvog, u Vinskom gradu, Dunavskom parku, Malom gradu Smederevske tvrđave i u Centru za kulturu Smederevo.

Publika će moći da prati i filmove na reviji u Malom gradu Smederevske tvrđave i filmska ostvarenja koja će biti prikazana u okviru petog izdanja letnjeg bioskopa Patosinema.

Ulični performans na štulama „Talasi“,  inspirisan Dunavom i delom „Starac i more“ Ernesta Hemingveja, kao i predstava za decu „Nemušti jezik“, deci, pored podsticaja na dodir sa svetom bajki, nudi i upoznavanje sa mogućnostima pozorišnog jezika.

Tokom ova dva mseca, posetioci će biti u prilici da slušaju klasičnu i filmsku muziku, da vide igre koje pripadaju folkloru Indonezije, Indije, Malezije i Makedonije, koreografije iz miljea urbanog plesa, rok hitove, kao i numere i koreografije koje potiču iz Španije i Kube. Uostalom, pogledajte program:

Skorašnji članci

error: Content is protected !!