Kovin: Slava u tri dana

KOVIN, 20. jul 2017 – Kovinska slava, Sabor svetih arhangela Mihaila i Gavrila, ove godine će se obeležavati tri dana, 25, 26. i 27. jula, što je novina jer je do sada uvek bila organizovana dva dana, objavljeno je na internet prezentaciji ove opštine.

Ove godine će, kako stoji u toj objavi, akcenat biti na promociji nove ulice, takozvanog Surduka, gde će biti postavljene tezge 26. i 27. jula, na kojima će građani moći da vide i kupe suvenire i ručne radove ali i razne druge đakonije. Ulica Surduk biće oslikana muralima sa motivima turističkih potencijala Kovina, a biće napravljena i ulica kišobrana po ugledu na druge svetske gradove.
Sečenje slavskog kolača je istog dana, u galeriji Doma kulture, u 20 časova, nakon čega će nastupati KUD „Mladost“ i Predškolska ustanova „Naša radost“ sa recitalom.
Sutradan, 26. jula, biće postavljene tezge u Surduku. Litija, koja se održava istog dana, kreće u 11 časova. Od 18 do 20 sati tog dana organizovana je šetnja MD“ Kovinski bećari“ kroz ulicu, a od 21 počinje i koncert na trgu, nastupaju Tanja Jovičević i „Oktobar 1864“.
Poslednjeg dana proslave, u četvrtak 27. jula, program počinje svečanim defileom fijakera i zaprega kroz grad u 13 časova, a zatim je od 14 fijakerijada na fudbalskom terenu „Radničkog“. U 20 časova je koncert kreativnog kursa gitare na trgu, na kome će nastupiti desetak polaznika kursa, dece različitog uzrasta, da bii nakon toga u 21 počeo koncert grupe“ Night Out Band“, čijim nastupom se i zvanično završava program proslave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!