Savez dao ultimatum Smederevu za povratak u Srpsku ligu

SMEDEREVO, 19. jul 2017 – Odluka Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije da Smederevo vrate u srpskoligaški Zapad sada je pod velikim znakom pitanja. Iz kuće fudbala stiglo je novo obaveštenje, a od FK Smederevo se traži ispunjavanje dva uslova;  zahteva se izbor Skupštine i Upravnog odbora, sa potpuno novim ljudima, ali i potvrda o sponzorstvu kluba od strane kineske kompanije „HeStil“. Naime, to da će ih Kinezi sponzorisati Smederevci su, tražeći povratak u ligu iz koje su izbačeni, nagovestili kao mogućnost.

Novonastalu situaciju dodatno komplikuje činjenica da je u jeku sezona godišnjih odmora, a zahtev je limitiran do 1. avgusta.

Neispunjavanje ova dva uslova, ma koliko da je kratak rok, verovatno bi Smederevo vratilo u Podunavsku okružnu ligu.

Inače, Smederevci su dan nakon saznanja da je klub ostao u Srpskoj ligi počeli pripreme za narednu sezonu. Uz kapitena Nenada Stanića i nekoliko starosedelaca tu se našlo i par novajlija, potencijalnih pojačanja. Prozivku se obavili trener Milorad Zečević i njegov pomoćnik Aleksandar Miljković. Pripreme su počele u dobrom raspoloženju, u svetlu činjenice da će i dalje biti srpskoligaši, ali je sada sve to dovedeno u pitanje.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!