Radnici „Goše“ od danas štrajkuju glađu

SMEDEREVSKA PALANKA, 17. jul 2017 – Od jutros, kako su prošle nedelje i najavili, radnici FŠV „Goša“ započeli su štrajk glađu. Za sada su u štrajku četvorica, među njima i predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić.

– Ovo je vapaj očajnika jer jedino što čujemo, i od poslodavca i od države, jeste „krenite da radite pa će problemi početi da se rešavaju“. A iz ministarstava, za rad i privredu, niko ne može da nam kaže da li će fabrika nastaviti da radi u okviru zakonskih normativa, da li će nam uplaćivati doprinose, poreze, ili će nastaviti kao do sada u poslednjih pet-šest godina. Samo „počnite da radite, krenite s poslom“. Zakon mora da se poštuje, ako važi za nas, važi za njih, ko ima pravo da od ljudi traži da počnu da rade bez para – pita se Bojan Đorđević iz štrajkačkog odbora.

Radnici koji su u štrajk glađu provodiće 24 časa u fabričkom krugu. Bilo je mnogo više onih koji su se prijavili da se ovoj četvorici pridruže, ali je postignut dogovor da nema potrebe da svi odjednom započnu štrajk. Osim toga, objašnjava Đorđević, više njih koji su prijavili već je narušenog zdravlja tako da bi prestanak uzimanja hrane mogao dodatno da im pogorša stanje. O eventualnim daljim koracima i povećanju broja štrajkača glađu razgovaraće se u zavisnosti od toga kako se situacija bude odvijala.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!