Dvadeset godina Letnje veronaučne škole u Jasenku

SMEDEREVO, 17. jul 2017 – Centralna proslava obeležavanja povodom dvadesetogodišnjice rada Letnje veronaučne škole u Jasenku, održana je juče u hramu Svetog Georgija u Jasenku, uz prisustvo episkopa požarevačko-braničevskog i smederevskog, Ignjatija.

U prigodnom programu učestvovala su deca iz Muzičke škole u Grockoj i svi uzrasti Crkvenog hora “Sloga” iz Smedereva, a o monografiji je kazivao i vladika Ignjatije.

Nedavno je povodom dve decenije postojanja Letnje veronaučne škole u Jasenku objavljena monografija, koja je prethodno predstavljena i u crkvi Svetog proroka Jeremije u Vrbovcu.

Knjiga daje hronologiju, ali bez prevelike priče i detalja, jer su nas kroz istorijat ukratko proveli oni koji su na razne načine učestvovali u kampu. Značajan prostor posvećen je deci, najpre kroz njihove pisane radove koji su nastajali tokom boravka u Jasenku, a tu su, zatim i fotografije svih generacija za proteklih 20 godina. Objavljeni su i osvrti sveštenika, veroučitelja, utisci gostiju škole. Monografiju je objavila Crkvena opština Jasenak uz podršku predsednika Crkvene opštine Nenada Pucara i starešine hrama Vojislava Ilića.

Pravoslavna letnja veronaučna škola u Jasenku radi i ove godine, od 7. jula je ugostila prvu grupu dece. Boravak je besplatan i omogućen je zahvaljujući prilozima i donacijama kako pojedinaca tako i privatnih firmi, javnih preduzeća i podršci lokalne samouprave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!