Besplatne obroke i dalje priprema Crveni krst

SMEDEREVO, 17. jul 2017 – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović donela je odluku da i u 2017. godini, čija je polovina uveliko prošla, posao pripreme, distribucije i raspodele besplatnog obroka bude dodeljen Crvenom krstu Smederevo, kao što je to bio slučaj i do sada.

Vrednost javne nabavke koja se ugovara po jednom obroku iznosi 79,57 dinara bez PDV-a (95,48 sa PDV-om), odnosno javna nabavka se ugovara do iznosa od 11.462.500 dinara bez poreza na dodatu vrednost.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, nakon otvaranja prispele ponude, komisija za predmetnu javnu nabavku je izvršila stručnu ocenu i konstatovala da je Crveni krst Smederevo dostavio prihvatljivu ponudu sa pomenutim elementima.

Odluka o dodeli ugovora doneta je 11. a objavljena 13. jula, ali je Crveni krst isporučivao besplatne obroke korisnicima sve vreme tokom prve polovine godine.

Podsetimo, početkom godine došlo je do oštre polemike na relaciji gradonačelnica – Crveni krst, zbog navodno nekvalitetnih obroka koji se pripremaju u Smederevu u okviru programa Narodne kuhinje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!