Počinje četvrti „Teatar u tvrđavi“

SMEDEREVO, 7. jul 2017 – Ove subote u Smederevu počinje četvrto izdanje pozorišnog festivala „Teatar u tvrđavi“.

Otvara ga „Violinista na krovu“, koprodukcija Srpskog narodnog i Novosadskog pozorišta, u režiji Atile Bereša. Naredne večeri, u nedelju, posetioci festivala biće u prilici da prate porodični mjuzikl za decu i odrasle „Vilinska zavrzlama“, a trećeg dana na bini će biti članovi Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja sa predstavom „Ruža uvela“. Itaka art centar i Šabačko pozorište igraju u utorak Šekspirovog „Perikla“, u režiji Nikite Milivojevića, a ovogodišnji „Teatra u tvrđavi“ u sredu zatvara Kruševačko pozorište sa predstavom „Buzdovan“, poznatom i pod nazivom „Komedija o ljubavi kapetana Nikole Ivulića“.

Festival ove godine, za razliku od prva tri izdanja, kako ste već mogli da pročitate PRVO na ovom portalu, nema takmičarski nego revijalni karakter.

Odvija se, kao i pređašnji, u Malom gradu, nekadašnjem Đurđevom dvoru, koji će biti nešto skučeniji nego ranijih godina. Naime, tu su još uvek kulise, ostale od snimanja serijala o Nemanjićima, pošto je ekipa ovog projekta najavila da će se (možda) vratiti, da dosnimi tu kadar-dva pre odlaska u montažu.

Karte, po ceni od 200 dinara za pojedinačne predstave, osim za „Vilinsku zavrzlamu“ za koju je ulaz slobodan, mogu da se kupe na bilet servisu Centra za kulturu Smederevo i na samom ulazu u Mali grad, dva sata pred početak predstave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!