Najvatrenije pristalice o kažnjavanju FK Smederevo

SMEDEREVO 6. jul 2017- Povodom izbacivanja kluba za koji navijaju u peti rang fudbalskih takmičenja u Srbiji, danas su se oglasili i navijači Smedereva.

Sa sajta ultrasmd.org, njihovo oglašavanje prenosimo u celosti;

FKS – NAŠ KLUB!

U jeku borbe za FK Smederevo 1924, ali i uopšte fudbala u našem gradu, nakon svih ispričanih priča, onih gradskih, a i onih „sportskih“, mi, navijači Smedereva, osećamo potrebu da se obratimo javnosti povodom tekućih dešavanja. Svi su upoznati da su FK Smederevo 1924 i FK Mihajlovac 1934 izbačeni u peti rang takmičenja zbog, kako kažu,  nameštene utakmice Srpske lige Zapad, koja se završila pobedom Mihajlovčana od 4:3. I dok „fudbalski stručnjaci“ misle da se neko obogatio zbog „prelaza“ i „golova“ (iako za tako nešto ne postoji ponuda ni u jednoj kladionici na svetu), za zelenim stolom tiho i vrlo odlučno se vodi praktično gašenje našeg kluba, a da stvar bude gora, tome niko u FK-u, a ni u gradu, očigledno nije dorastao. Kao i uvek, odgovornosti nema.

Mi, kao oni koji se najviše i interesuju za sudbinu kluba, koji su tu iz ljubavi, a ne zbog interesa, koji su prošli i dobro, a pogotovo loše sa njim, ne možemo da ćutimo na ovu nepravednu, a može se reći i kriminalnu odluku FSS-a. Upoznati smo sa time i koliko je utakmica bilo pregledano i koje su to utakmice, uglavnom „najjačih“ klubova u zemlji, a da su se kola slomila, na trenutno slabim Smederevom i malim Mihajlovcem, kako bi se stvorio privid fudbalskoj javnosti da se gospoda iz saveza bore protiv nameštanja. Tužno i bedno. Dupli standardi u odlučivanju i klasično svaljivanje svih problema u srpskom fudbalu maltene na jedan klub, jer koju god on ligu igrao, ipak je zvučno ime u ovim našim jadnim ligama. Danas, kada je, nažalost, nameštanje sasvim normalna stvar i kada smo svedoci na šta se sve žmuri i prećutkuje (naravno, jer to nije isplativo, a to je jedino važno) stradaju dva kluba koja trenutno samo žele da igraju fudbal, a jedan od njih se nada da će se jednog dana vratiti na put stare slave. Ovakvim neobjektivnim potezom saveza sigurno neće, i umesto dobrih utakmica na najlepšem fudbalskom stadionu u Srbiji, imaćemo odlične prizore sa raznoraznih gradskih derbija našeg glavnog grada.

Zašto klubovi u Srbiji nisu jednaki? Da li je Smederevo, kao klub i grad, zaslužilo ovu drakonsku kaznu?

Kao što se i vidi, po pristupu rešavanja ovog problema, foteljaši iz saveza ne vide posledice svega ovoga, a to je gašenje kompletnog fudbala u Smederevu i okolini, bar što se tiče profesionalnog dela. Fudbalski savez Srbije, ovim nepravednim potezom poručuje: „Smederevska deco, zaboravite na fudbal“.

Mi, kao najvatrenije pristalice FK Smedereva 1924, ne možemo i ne smemo da odustanemo od borbe za naš klub! Nismo prvi put suočeni sa potencijalnim gašenjem naše svetinje i uradićemo sve što možemo da se to ne dogodi. Dok je za neke ovo obično pranje savesti i običan potez rukom, za nas je mnogo više, a to ćemo i pokazati, istrajati i pobediti.

ULTRA SEMENDRIA

DESPOTI 1993

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!