Teatar u tvrđavi, revijalno od 8. do 12. jula

SMEDEREVO, 27. jun 2017 – Pozorišni festival Teatar u tvrđavi 4 biće održan od 8. do 12. jula i revijalnog je karaktera, objavljeno je na zvaničnom sajtu Centra za kulturu Smederevo, čime je potvrđeno pisanje portala Podunavlje info.

Festivalska najava bez velike pompe, skromna, tiha, bez direktnog susreta sa novinarima, i bez Laleta, savetnika predsednika, kakav je bio slučaj u prva tri izdanja.

I ove godine će Teatar u tvrđavi ostati, tvrde organizatori, “veran klasičnom pozorištu i veštinama profesije i na taj način uspeti da promoviše najviše kulturne vrednosti”.

“Teatar u tvrđavi svake godine uspeva da dovede u Smederevo vodeća imena naše i međunarodne pozorišne scene. Kako vremenom svi pozorišni festivali počinju da liče jedan na drugi bilo nam je veoma važno da postavimo tačku razlikovanja. To smo svakako uspeli, na prvom mestu, zahvaljujući selektorskom savetu.” (nije poznato ko čini ovogodišnji selektorski savet)

Prošlogodišnji festival je bio u znaku velikih pisaca  – Vilijema Šekspira, Bertolta Brehta, Branka Ćopića, Dobrice Ćosića, podsećaju organizatori i dodaju da će na ovogodišnjem festivalu, koji će biti revijalnog karaktera, biti izvedene sledeće predstave:

„Violinista na krovu“, koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta u režiji Atile Bereša, „Vilinska zavrzlama“ – priče iz Maštošume, mjuzikl za decu i odrasle, „Ruža, uvela“, pozorište „Bora Stanković“ Vranje u režiji Milana Neškovića, „Perikle“ Vilijem Šekspir, Itaka art centar Inđija i Šabačko pozorište i „Buzdovan“, Narodno pozorište Kruševac u režiji Predraga Stojmenovića.

“Najvažnije je to što ćete vi kupovinom karata i svojim prisustvom biti deo kulturnog miljea i na taj način ćemo skupa pružiti javnosti lepu sliku o našem gradu, prvenstveno zbog toga što se manifestacija Teatar u tvrđavi visoko kotira na kulturnoj sceni naše zemlje i okruženja” (?), navodi se u najavi festivala.

Organizatori podsećaju da je cena ulaznice simbolična i iznosi 200 dinara po predstavi, a predstava koja se igra 9. jula biće besplatna za posetioce.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!