Štrajk u „Goši“ – sa pružnog prelaza pred opštinu

SMEDEREVSKA PALANKA, 27. jun 2017 – Radnici FŠV „Goša“ danas su, nakon blokade na pružnom prelazu u Karađorđevoj ulici, u uobičajenom terminu – od 9 do 10, nešto kasnije protest nastavili ispred zgrade Skupštine opštine Smederevska Palanka.

Cilj im je, kako su objasnili ovu promenu, da skrenu pažnju na njihove probleme, kao i da lokalnu samoupravu podsete da bi  mogla da se angažuje i posreduje, ako ne direktno a ono preko ministarstava, u pregovorima sa poslovodstvom fabrike.

– Prošli put kada smo bili niko nas nije primio. Verovatno imaju preče probleme… Šta je za jednu Palanku da se zatvori fabrika od 400 radnika? To je kao kad bi u Beogradu zatvorili firmu sa 20 hiljada ljudi! Dolazićemo svakog dana, i na pružni prelaz i ovde, pa ćemo da vidimo – rekao je pred Opštinom Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.
Predstavnike štrajkača je, ipak, nakon dvadesetak minuta boravka ispred zgrade, pošto predsednik Opštine Toplica Pintorović kako im je objašnjeno – nije bio tu, na razgovor pozvala Milica Despotović,  zamenica.
Kako je štrajkačima koji su čekali pred zgradom kazao Vujčić, Pintorović je u Beogradu, pokušava da prenese nadležnima u ministarstvima kakva je situacija u „Goši“. Štrajkači, međutim, nisu optimisti da nešto može da se uradi na taj način, oni ostaju, kažu, pri svojim zahtevima, bez para se ne vraćaju na posao.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!