Norveški džez sastav Cortex u Grockoj

Piše: Danas Online – U petak, 30. juna u 20.30 časova u Rančićevoj kući, zaštićenom spomeniku kulture u Grockoj, nastupiće popularni norveški džez sastav Cortex.

U okviru programa ,,Muzička bašta“ Centra za kulturu Grocka gročanska, smederevska i beogradska publika i ovog petka susreće se sa muzičarima koji, inspirisani nesvakidašnjom muzičkom scenom pred starim bunarom i čarobnim ambijentom bašte spomenika kulture, pružaju posetiocima svoj maksimum.

Kvartet Cortex dolazi iz jedne od zemalja sa najzanimljivijom jazz scenom poslednjih godina. Grupa je naprosto ekplodirala u 2016 – svirali su na brojnim festivalima u Evropi i Americi i objavili dva albuma. Najnoviji ,,Live in NewYork“ je naš poznati jazz kritičar Vojislav Pantić uvrstio u 10 najboljih jazz izdanja prošle godine.

Postava je jednostavna i akustična, truba, saksofon, bas i bubnjevi. Oni su prošle godine oduševili publiku na završnoj večeri “Ring Ring“ festivala, a dobili sve pohvale svetske kritike za nove albume. Na ovoj turneji sa njima kao bubnjar nastupa Paal Nilssen Love, sigurno najzaposleniji bubnjar današnjice, koji je već u više navrata sa raznim sastavima nastupao u Beogradu.

Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem sredstava za finansiranje. Ulaz na muzičke događaje je slobodan, dobro došli!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!