Site icon podunavlje.info

Mini gitarijada – Plutonia ide u Zaječar

SMEDEREVO, 26. jun 2017 – U Smederevskoj tvrđavi, pred par stotina upornih gledalaca, ove nedelje uveče pet bendova se nadmetalo za svoje mesto na 51. Zaječarskoj gitarijadi.

Prvi su nastupili „The Commandos” iz Smederevske Palanke, za njima „Kant a robot“ iz Kovina, potom „Sirius“ iz Subotice i „Planet Karavan“ iz Smedereva, da bi listu zaključila „Plutonia“ iz Beograda. Mada su bila prijavljena još dva sastava, kako se moglo čuti od voditelja programa, oni se nisu pojavili, što i nije tako neobično za ovakve „kvalifikacione večeri“. Jer, svaki od bendova učesnika takmičarskog programa imao je pravo da se predstavi sa po dve autorske kompozicije. To im se baš nije dopalo, a najdalje u „kritici“ ovakvog načina odabira najboljih je otišao frontmen kovinskog „Kan a robota“, koji je publici, ali i žiriju, sa bine poručio da je to što su ograničeni na dve numere „sra..e“!

Žiri, koji će ocenjivao nastupe činili su Miroslav Branković, gitarista grupe „Alogia“, Saša Đorđević, basista i pevač benda „Patrias“ i Dragan Živković, bubnjar bendova „Cactus Jack” i „Karizma“ i rok novinar. Njihova odluka je bila jednoglasna: dalje ide, u Zaječar, „Plutonia“ iz Beograda.

Inače, „Plutonia“ nije baš ni mlad ni neafirmisan sastav, a detalj koji je proteklih godina, od kako se o njima priča i piše, pominjan češće od ostalih jeste da je osnivač, šef i glavni autor, Zlatko Bokun, hirurg u KBC Zvezdara.

Ovo veče su svojim nastupima, pravim koncertima, ukrasili „Hadži Prodane Duše“ iz Užica, pobednici prošlogodišnje Gitarijade u Zaječaru, i Dejan Cukić i njegov „Spori ritam bend“. Užičani su pokazali šta im je donelo titulu na prošlogodišnjem takmičenju u Zaječaru, a Cukić je još jednom potvrdio zašto već tridesetak godina opstaje na vrhu srpske muzičke scene.

Exit mobile version