Smederevska Palanka dobija novi kišni kolektor

SMEDEREVSKA PALANKA, 21. jun 2017 – Povodom otpočinjanja radova na sanaciji kišnog kolektora u Smederevskoj Palanci, iz kabineta predsednika ovew opštine Toplice Pintorovića, dobili smo sledeće saopštenje:

Kao što je i bilo najavljeno, počela je sanacija kišnog kolektora u ulici Vuka Karadžića, kod osnovne škole “Heroj Ivan Muker” u Smederevskoj Palanci. Na taj način, problem koji decenijama unazad muči žitelje ovog dela grada kao i učenike koji pohađaju osnovnu školu koja se nalazi u neposrednoj blizini, konačno će biti rešen.

Radove na sanaciji izvode JKP “Vodovod” i “Niskogradnja” a planirano je da se postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih cevi u dužini od 260 metara, završi u narednih nekoliko dana. To će omogućiti da se prilikom padavina spreči zadržavanje vode na kolovozu i izlivanje šahti, koje je više od trideset godina građanima i učesnicima u saobraćaju stvaralo velike probleme.

Radove na sanaciji kišnog kolektora obišao je predsednik opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, koji je u izjavi za medije istakao da je ovo jedan od značajnih objekata komunalne infrastrukture za koji je sredstva obezbedila Opština.

“Nakon što se završe radovi na sanaciji kišnog kolektora, ekipe Preduzeća za puteve Požarevac počeće sa presvlačenjem asfalta u ulici Vuka Karadžića, celom dužinom (od semafora kod marketa ’Maxi’ do OB ‘Stefan Visoki’). Mi smo uložili mnogo truda i rada kako bi obezbedili sredstva za sanaciju kompletne ove deonice puta koja uključuje novi asfalt u dužini od skoro 1 km ali i sređivanje trotoara u ulici Vuka Karadžića”, rekao je Pintorović.

Predsednik Opštine je istakao kako su ove investicije veoma važne za građane Smederevske Palanke i kako će naš grad posle više od tri decenije dobiti novi kišni kolektor, što je dokaz da rukovodstvo Opštine radi na poboljšanju uslova života u gradu koji je devastiran.

“Neodgovorna politika prethodnog opštinskog rukovodstva, na čelu sa Demokratskom strankom, dovela je Smederevsku Palanku u velike dugove a da se pritom nije ulagalo u komunalnu i putnu infrastrukturu što je rezultiralo ruiniranim ulicama kako u gradu tako i u selima na teritoriji naše opštine. Prioritet sadašnje vlasti, svakako je sanacija putne infrastrukture i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u saradnji i uz pomoć Vlade Srbije obezbedimo sredstva za sanaciju najvažnijih saobraćajnica u Smederevskoj Palanci”, istakao je Pintorović.

Sređivanje ulice Vuka Karadžića koja predstavlja i administrativni centar grada na Jasenici je od velikog značaja, jer se u njoj nalaze zgrada Opštine, Sudske jedinice u Smederevskoj Palanci, policije, zatim osnovna škola ‘Heroj Ivan Muker’, palanačka Gimnazija, ali i najvažnija zdravstvena ustanova a to je Opšta bolnica ‘Stefan Visoki’. Ovo je samo početak kada je reč o realizaciji komunalnih i infrastruktirnih planova u Smederevskoj Palanci, ali je ujedno i dokaz kako dobro možemo da radimo kada svi radimo zajedno”, zaključio je Pintorović.

Kabinet predsednika opštine Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!