Još jedna blokada pruge, a od sutra…

SMEDEREVSKA PALANKA, 19. jun 2017 – Radnici FŠV „Goša“ blokirali su danas ponovo pružni prelaz, ovoga puta onaj na železničkom pravcu na pruzi Beograd-Niš, na putu za Veliku Planu.

Nova blokada, opet na sat vremena, od 9 do 10. U zakazano vreme zatvoren je pružni prelaz kod kasarne. Policija je, kao i do sada, budno nadgledala, ali se nije mešala, a ponovo su se radnicima „Goše“ priključile i njihove kolege iz JKP „Vodovod“.

– Policija nas sad, dok blokiramo na sat vremena, pušta da idemo gde hoćemo, ali videćemo šta će biti kada pređemo na 3-4 sata. Ovo, očigledno, nema nikakvog efekta, kaže Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

U međuvremenu su štrajkači poslali pismo direktoru prethodnog slovačkog vlasnika, koji još uvek, verovatno, čeka vagone. Objasnili su mu u pismu da mu je to uzalud, da ih sad neće dati sve i da uplati što je za njih dužan, sve dok ne reguliše ostale obaveze prema njima ali i prema državi.

Štrajkači neće da najave šta je sledeća njihova akcija, samo nagoveštavaju da će sa železničkog preći na drumski saobraćaj i da to, najverovatnije, neće biti samo na sat vremena.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!