Jelen kup podržao turnir „Zoran Popović Pop“

VRANOVO, 14. jun 2017 – U Vranovu 16. juna počinje drugi Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“, u znak sećanja na prerano preminulog trenera FK „Proleter“ iz Vranova.

Zbog prošlogodišnje velike posećenosti i broja ekipa, ove godine turnir je podržao Jelen kup Srbije. Organizatori su potpisali ugovor koji pobedničkoj ekipi obezbeđuje direktan plasman na završni turnir Jelen kupa u Beogradu, čiji je prošlogodišnji pobednik nastupao na turniru u Parizu.

Prijave ekipa se mogu vršiti do 15. juna u 20 časova, kada je izvlačenje parova. Sudeći prema dosadašnjem interesovanju, organizatori očekuju veliki odziv.

Nagradni fond memorijalnog turnira iznosi 200. 000 dinara. Osim novčanih iznosa, biće dodeljene i nagrade za najboljeg igrača, strelca i golmana. Uplata po ekipi od deset igrača je 10.000 dinara.


„Zoran Popović Pop je do poslednjeg dana davao sebe fudbalu i FK Proleter. Verujem da se negde „ gore“ sada raduje ulasku kluba u srpsku ligu, kada se stadionom orila pesma navijača ‘Pobeda za Zorana’ i skandiralo njegovo ime. Nismo i ne smemo da zaboravimo Popove zasluge za ulazak Proletera u zonu Dunav. Kao bivšem treneru, čoveku koji je dao veliki doprinos vranovskom fudbalu, imamo obavezu da čuvamo sećanje na njega “, kaže Nemanja Milenković, jedan od organizatora turnira.


Prijave se mogu izvršiti na telefone: 060 75 75 111 – Nemanja ; 060 66 33 673 – Olja

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015.godine nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je strateg FK Proleter.

Uprava kluba, a potom i Gradsko veće grada Smedereva, donelo je 15. aprila 2016 .godine odluku da stadion FK Proleter ponese njegovo ime, a prošle godine je na tribinama postvaljena mermer ploča sa natpisom „ Stadion Zoran Popović Pop“.

Kraj stadiona se igra i ovogodišnji Memorijalni turnir u malom fudbalu, posvećen preminulom treneru.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!