Izložba „Na kafi“

SMEDEREVO, 14. jun 2017 – U Galeriji Centra za kulturu Smederevo u četvrtak, 15. juna, biće otvorena izložba fotografija „Na kafi“ autorke Anđele Petrovski, saopšteno je danas.

Ideja da kafa predstavlja fokus fotografskog rada i da se njoj posveti izložba povezena je sa iskustvom spajanja, pronalaženja zajedničkog jezika u komunikaciji ili prevazilaženja konflikta među ljudima, do čega dolazi uz kafu. Kako ukazuje autorka, „uz kafu se dele priče, smeh, tuga, poslovne rasprave, ugovara se, razgovara, raspravlja, upoznaje…“. Prisustvo kafe u tumačenju Anđele Petrovski koje je i vizuleno artikulisano, priziva momente jednostavnosti u kojima se za lepotu ne treba izboriti, u kojima se lepe stvari prosto dešavaju. Kafa spravljena za ispijanje na fotografijama Anđele Petrovski postaje fenomen koji čuva značenja sloge, uzajamnog poštovanja i deljenja momenata razumevanja.

Anđela Petrovski završila je Školu za dizajn i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, gde je trenutno master student dokumentarne fotografije. Bavi se analognom i digitalnom fotografijom, usavršava se i osamostaljuje na polju dokumentarne i reportažne fotografije. Učesnica je brojnih radionica i žiriranih grupnih izložbi uz realizaciju nekoliko samostalnih izložbi. Učestvovala je u projektima „Oko Srbije“, „Via Pontika“, „Kvarner“.

Otvaranje izložbe predviđeno je za 19 sati i 30 minuta, a zainteresovani će fotografije moći da pogledaju do 1. jula.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!