Blokada železničke stanice u Palanci – dan drugi

SMEDEREVSKA PALANKA, 14. jun 2017 – Zaposleni u „Goši“ su i danas na jedan sat, kako su i najavili, između 9 i 10, blokirali prugu na ulazu u železničku stanicu u Smederevskoj Palanci.

Blokada je, pod budnom paskom policije koja je bila prisutna, prošla bez problema, Za razliku od jučerašnjeg termina blokade, koji je bio „prazan“, bez vozova, u ovom je trebalo da četiri voza pristignu u Palanku.

– Sve je prošlo bez incidenata, u najboljem redu. Samo je jedan voz ušao u stanicu, pa su putnici morali da izađu, a on je onda morao da sačeka 35 minuta da krene. Ovi drugi su putnike istovarali i primali u Kusatku, Glibovu i Maloj Plani – kaže Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

Vujčić najavljuje da će napraviti pauzu u blokadama, pošto je sutra u Palanci vašar poljoprivrednih mašina. Zato će u petak sigurno, kaže, da spreme nešto, novo i drugačije od ovoga što su do sada radili. Šta? Videće se.

Ono što nije dobro jeste činjenica da i dalje nema pomaka u razgovorima sa poslovodstvom. Jučerašnja mala pobeda, kada su vagoni spremni za odlazak u Slovački, vraćeni u fabrički krug jeste značajna, ali nije doprinela da se pregovori pomere sa mrtve tačke.

– Nema napretka u pregovorima; direktor i dalje traži da radimo bez para! Mi nastavljamo štrajk, pa da vidimo šta će biti – kaže Vujčić.

https://www.youtube.com/watch?v=ImhJCCxkZaE&feature=youtu.be

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!