Blokada železničke stanice okončana (za danas)

SMEDEREVSKA PALANKA, 13. jun 2017 – Štrajkači FŠV „Goša“ od 10 do 11 sati ovog utorka blokirali su železničku stanicu u Smederevskoj Palanci.

Na ovaj korak su se odlučili jer su njihovi apeli za dogovor sa rukovodstvom ostali bez rezultata. Naprotiv, u nedelju je pokušano odvoženje voza iz stanice, onog čiji su put za Slovačku zaustavili nekoliko dana ranije.

– U nedelju smo morali da stavimo šine na prugu da ne bi odvezli voz, kada su došli sa dizelkom iz Velike Plane. Sada smo blokirali stanicu, obavestili smo i policiju, bio je tu zamenik komandira stanice u Palanci, sve je proteklo mirno u najboljem redu. Sutra smo opet tu, ali od 9 do 10, kada ima nekoliko putničkih vozova koji kreću u tom terminu, pa da vidimo – kaže Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora zaposlenih u „Goši“, najavljujući da će možda preći i na blokadu puteva, pogotovo što se uskoro u ovom mestu održava vašar, tako da bi to sigurno imalo još više efekta.

Radnici, podsetimo, još uvek čekaju obećanih 30 hiljada po zaposlenom, koliko nedostaje do dogovorenih 100 hiljada dinara da bi obustavili štrajk. Ostaju i pri ostalim zahtevima; da im se dug za zaostale zarade isplati u 16 rata, kao i da plate moraju da bude redovne, mesec za mesec. Zbog neisplaćenih zarada u vreme prethodnog slovačkog vlasnika firme, dug za zaostale zarade se samo iz godine u godinu nagomilavao, a pune četiri im nisu bili uplaćivani ni porezi i doprinosi. Poučeni tim iskustvom sada nisu spremni na ustupke, blokada železničke stanice je, kažu, samo „nastavak borbe za njihovo“..

Skorašnji članci

error: Content is protected !!