Site icon podunavlje.info

Mladi Palančani na edukativnim radionicama

SMEDEREVSKA PALANKA, 13. jun 2017. godine – U Smederevskoj Palanci je počeo je prvi ciklus trodnevnih edukativnih radionica, u okviru kojih će više od 60 nezaposlenih mladih tokom juna steći nove lične i poslovne veštine ključne za lakše zaposlenje.

Polaznici imaju priliku da uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla.

Radionice se održavaju u okviru nacionalnog programa Coca-Cola podrška mladima, koji se realizuje u 10 gradova Srbije.

Program je pokrenula kompanija Coca-Cola HBC Srbija u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, NALED-om i opštinama u kojima se sprovodi.

„Program Coca-Cola podrška mladima je od velikog značaja za mlade u opštini Smederevska Palanka jer će pomoći da smanjimo njihov odlazak i osnažimo ih da pronađu posao u gradu u kom su završili obrazovanje.Drago nam je što je Smederevska Palanka deo ovog projekta i što kao opština zajedno sa kompanijom Coca-Cola HBC Srbija stvaramo bolje uslove za razvoj mladih“, izjavio je predsednik opštine Smederevska Palanka Toplica Pintorović.

Program će tokom 2017. godine u Srbiji proći čak 1.000 mladih, a edukativne radionice  vodesertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i menadžeri kompanije koji će biti u ulozi mentora. Radionice u Smederevskoj Palanci se održavaju od 13. do 15. juna, kao i od 27. do 29. juna.

„Ovim dugoročnim programom Coca-Cola HBC želi da omogući mladim ljudima da savladaju važne poslovne veštine, primene novo znanje i sa samopouzdanjem krenu u potragu za poslovima koje žele. Razvoj mladih vidimo kao ulaganje u održivi razvoj naše kompanije kao i budućnosti lokalne privrede koja zavisi od generacija koje dolaze“, istakla je Jovana Tufegdžić, predstavnik kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Radionicese održavaju tokom maja i juna u Ćupriji, Kraljevu, Šidu, Aleksincu i Smederevskoj Palanci, a  tokom septembra i oktobra u Kovinu, Prijepolju, Novom Pazaru, Prokuplju i Leskovcu.

Exit mobile version