Knjige i slike na poklon kovinskoj biblioteci

KOVIN, 13.jun 2017 – Sonja Miljković iz Beograda poklonila je kovinskoj biblioteci „Vuk Karadžić“ 342 naslova monografskih publikacija i 17 umetničkih slika.

„Ovaj vredan poklon značajno je obogatio fond naše Biblioteke jer smo dobili veliki broj vrednih naslova iz najrazličitijih oblasti na srpskom, engleskom, francuskom i ruskom jeziku, koji predstavljaju zaostavšinu Sonjine majke, Biserke Ilić – Bece“, kažu u kovinskoj biblioteci i posebno izdvajaju komplet Istorija civilizacije 1-12 od Vila Djuranta, koji predstavlja klasično remek delo, drevne i moderne, istočne i zapadne civilizacije.

Biserka Ilić – Beca rođena je u Kovinu. Bila je dugogodišnji generalni direktor „Informatike“ ad, 1984. godine dobila je i Oktobarsku nagradu grada Beograda za izuzetna dostignuća u razvoju najsavremenijih proizvoda i tehnologija.

„Beca je bila vrhunski inženjer, napravila je koncept svih naših računara, definisala funkcionalne zahteve i specifikacije i kreirala sistemski softver, a osim inženjerskih znanja bila je i poliglota, jednom rečju – vrhunski intelektualac širokog obrazovanja“, kažu u Biblioteci.

Skorašnji članci