Druga “Tešketova regata”

GOLUBAC/SMEDEREVO, 12. jun 2017 – Najbolje plasirani jedriličar iz Smedereva na Drugoj memorijalnoj “Tešketovoj regati”, koja je minulog vikenda održana u Golupcu, bio je Luka Rakić u klasi Laser 4,7 na desetoj poziciji. Jedanaesta u istoj klasi bila je Milica Milović, takođe iz Brodarskog kluba “Metalac” Smederevo.

Smederevci su imali i predstavnike u klasi Optimist, jedrili su Nikola Pavić i Sara Poznić u konkurenciji više od 40 najmlađih takmičara.

Prvo ovogodišnje okupljanje jedriličara na najvećem i jednom od najboljih regatnih polja u Srbiji, na Dunavu kod Golupca, na kojem je u prethodna tri dana učestvovalo 80-tak takmičara iz cele Srbije, organizovao je Jedriličarski klub Zemun.

Pobednik u klasi Finn je Tihomir Zakić iz JK Palić, u klasi Laser 4,7 Alekasandar Jovanović iz AJK-a, Ksenija Joksimović iz Zemuna bila je najbolja u klasi Laser radial, Aleksandar Petković u klasi Laser standard i u klasi Optimist najbolji je bio Dušan Trbojević iz Zemuna.

Naredna jedriličarska regata zakazan je već za 17. jun, kada će na Belocrkvanskom gradskom jezeru biti održan tradicionalni Belocrkvanski kup za najmlađe takmičare.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!