Na Koridoru 10 besplatan internet, u julu elektropunjači

BEOGRAD, 11. jun 2017. Izvor: Tanjug – Prva besplatna internet veza (wi-fi) na Koridoru 10 puštena je u rad na odmorištu „Jerina“, na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade, Zorane Mihajlović, to je prvi od ukupno 10 punktova na Koridoru 10 na kojima će svi vozači moći besplatno da koriste internet.

Besplatan internet biće dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: „Šimanovci 1“ i „Šimanovci 2“ (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), „Feketić 1“ i „Feketić 2“ (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

Početkom jula biće instaliran i prvi od ukupno pet punjača za elektro automobile.

Prvo na naplatnim stanicama „Šid“ i „Preševo“, a potom i na stanicama „Dimitrovgrad“, „Subotica jug“ i kod bivše naplatne stanice „Bubanj potok“ kod Beograda.

Reč je o poslednjoj generaciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila.

Uvođenje besplatnog interneta i punjača za elektro automobile na Koridoru 10 inicirala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a projekat se sprovodi u saradnji sa JP „Putevi Srbije“.

„Koridor 10 je za Srbiju najznačajnija saobraćajnica i želimo da ove letnje sezone kroz našu zemlju prođe još više vozača. Ne samo što je Koridor 10 najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već želimo da, uvođenjem besplatnog interneta i punjača za elektroautomobile, deonica kroz Srbiju bude i najmoderniji deo Koridora 10“, kaže potpredsednica Mihajlović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!