„Filmska čarolija“ Simfonijskog orkestra RTS-a

 

SMEDEREVO, 6. jun 2017 – Simfonijski orkestar Radio televizije Srbije gostovaće u Smederevu u petak, 9. juna, kada će u Centru za kulturu održati koncert  pod naslovom „Filmska čarolija“, saopšteno je danas.

Pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, renomirani orkestar će izvesti  atraktivan program koga čine muzičke numere iz svetskih filmskih hitova kao kao što su „Hari Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Pirati sa Kariba“.

Odabrani odlomci iz celokupnih serijala u moćnoj, vrhunskoj izvedbi ne samo da evociraju magiju pomenutih filmskih ostvaranja, već svedoče o zasebnom kvalitetu, vrednosti, upečatljivosti i monumentalnosti filmske muzike, navodi se u najavi koncerta.

Program počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

“Sa horom RTS-a, Simfonijski orkestar predstavlja stub muzičke delatnosti i proizvodnje programa radija i televizije u Srbiji. Razvija bogatu koncertnu delatnost i svojim osmišljenim i angažovanim radom, nastupima u Beogradu i širom Srbije, kao i u inostranstvu, promoviše najviše profesionalne standarde i umetničke vrednosti posebno negujući srpsku muzičku baštinu. Od 2005. godine, umetnički direktor i šef dirigent ansambla je Bojan Suđić.”

Skorašnji članci

error: Content is protected !!