Ljuba Ninković: „Hodač“

BEOGRAD/SMEDEREVO, 3. jun 2017 – Pred publikom je novi album Ljube Ninkovića. „Hodač“ je zajednički naziv za deset kompozicija.

Zanimljivost koja prati ovaj album je da je nastajao gotovo deset godina, od marta 2008. Na njemu su i dve stare kompozicije, iz opusa grupe „S vremena na vreme“, svima dobro poznate, „Moj svet“ i „Vreme“, ali u sasvim novom ruhu. Tu je i „Smederevo spava“, koju su ljubitelji ove vrste muzike mogli da čuju i vide na Jutjubu i na nekim koncertima, no do sada nije bila zvanično objavljena. Još jedna pesma je imala svoje prethodno prikazivanje na Jutjubu,“Himna čistih reka” koju je Ljuba komponovao, a koja je urađena za potrebe jedne ekološke akcije.

Uostalom, poslušajte ih sve.

Ljuba Ninković se na albumu potpisuje iza vokala, gitara, klavijatura i programiranja, a muzičari koji su mu pomogli da se napravi „Hodač“ su: Vuk Bradić (akustična gitara), Nebojša Zulfikarpašić (električna gitara), Branko Isaković (bas gitara), Dejan Škopelja (bas gitara), Pera Džo(usna harmonika), Nikola Demonja (sopran saksofon), Đurađ Plavšić (harmonika) i Čeda Macura (bubnjevi).

Snimljeno uz saradnju sa Centrom za kulturu Smederevo, Pozorištem PATOS i Dečjim crkvenim horom „Sloga“Smederevo

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!