Site icon podunavlje.info

Zahtev za prekršajni postupak zbog privezišta

SMEDEREVO, 31. maj 2017 – Sektor turističke inspekcije pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija danas je regionalnom portalu Podunavlje.info dostavio informaciju o izvršenom inspekcijskom nadzoru  Brodarskog kluba “Metalac“ iz Smedereva i saopštio da je za utvrđenu nepravilnost pokrenut zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kako se navodi, u skladu sa  godišnjim i operativnim planom inspekcijskog nadzora za 2017. godinu, 19. aprila izvršen je redovan inspekcijski nadzor pružaoca nautičkih usluga Brodarskog kluba “Metalac“ iz Smedereva.

U izvršenoj kontroli utvrđeno je da Sportsko udruženje Brodarski klub “Metalac“ , obavlja nautičku  delatnost (privezište), a da za istu nema, u skladu sa propisom u odgovarajućem registru, upisano obavljanje ove privredne delatnosti.

Za utvrđenu nepravilnost doneto je rešenje o nalaganju upisa (registracije)  privredne delatnosti u Registar koji vodi Agencija za privredne registre, a što je propisan uslov za obavljanje nautičke delatnosti, kao privredne delatnosti i zabrani obavljanja privredne delatnosti do ispunjenja za to propisanih  zakonskih uslova.

U izvršenoj kontroli navedenog rešenja, 18. maja, utvrđeno je i zapisnički konstatovano da je nadzirani subjekat postupio po rešenju turističkog inspektora, tj. da je privezište zatvoreno i da se nautička delatnost ne obavlja.

Za utvrđenu nepravilnost podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Smederevu, navodi se u saopštenju Sektora turističke inspekcije.

Exit mobile version