Site icon podunavlje.info

Rebalansom budžeta milion dinara za mlade talente

SMEDEREVSKA PALANKA, 31. maj 2017- Opštinsko veće Smederevske Palanke usvojilo je rebalans budžeta koji će se uskoro naći pred odbornicima, a novina je da je izdvojen iznos od milion dinara za mlade talente.

– Želimo da pomognemo svim mladim talentima na teritoriji naše opštine, ali s obzirom na situaciju u kojoj se Opština Smederevska Palanka nalazi, i na skromna sredstva koje imamo u budžetu, uspeli smo da izdvojimo tih milion dinara. U nekom narednom periodu gledaćemo da ta sredstva budu znatno veća i da svim talentima, a ima ih mnogo, koji vredno i marljivo rade i uče i predstavljaju našu opštinu i na ovaj način ćemo pokušati da se odužimo i njima i njihovim roditeljima – rekao je Toplica Pintorović, predsednik Opštine,  nakon sednice Veća na kojoj je usvojen rebalans budžeta.

Dodatnih milion dinara ovim rebalansom izdvojeno je i za nevladine organizacije, koliko je opredeljeno i za pomoć verskim zajednicama.

Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost na predlog rebalansa budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2017. godinu koji je uvećan za 30.012.422 dinara i sada iznosi 1.010.290.000 dinara.

Exit mobile version