Školsko prvenstvo u sportskom ribolovu

KOVIN, 29. maj 2017 – Na ribnjaku pored Crne bare, u organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin, održano je Opštinsko otvoreno školsko prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini lov ribe udicom na plovak. Učenici su se takmičili u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a članovi najuspešnije ekipe izborili su plasman na okružno prvenstvo, koje će se u junu mesecu održati u Opovu.

Takmičenje je održano po lepom vremenu, a veliku pomoć u samoj organizaciji takmičenja pružili su Marija Lukić, član reprezentacije Srbije u sportskom ribolovu i Ivica Jovčić, trener nacionalne selekcije, sa svojim saradnicima.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Irina Đulabić sa 560 poena, ispred Katarine  Servo i Milene Bogdanov, dok je u muškoj, od 5. do 8. razreda najbolji bio Srđan Popov, ispred Igora Džunić a i Filipa Markova.

U takmičenju po sektorima najuspešniji, u sektoru 1. bio je Srđan Popov ispred Irine  Đulabić i Viktora Đerfija, a u sektoru 2. prvi je bio Dejan Marjanović  ispred Teodora Badera i Teodora Gligora. U trećem sektoru pobedu je odneo Filip Marton, ispred Momira Ljubojevića i Dejana Serva.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto i priliku da predstavljaju opštinu Kovin sa okružnom prvenstvu, koje će se održati u Opovu, izborili su članovi prve ekipe OŠ „Desanka Maksimović“ u sastavu: Srđan Popov, Dejan Marjanović i Momir Ljubojević. Drugi su bili članovi OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Skorenovca, a treći učenici Desankine škole iz Kovina.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!