Site icon podunavlje.info

„Odmrznut“ štrajk u „Goši“

SMEDEREVSKA PALANKA, 26. maj – Pošto nisu dobili obećanu isplatu od po 30.000 dinara, radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ od ovog petka ponovo štrajkuju.

Po potpisanom sporazumu sa poslovodstvom, poslednji rok za isplatu tih 30 hiljada bio je 25. maj. Kako se to nije dogodilo do kraja radnog vremena u četvrtak, doneta je odluka da se štrajk „odmrzne“.

Od ovog petka u 7 časova, u „Goši“ je rad ponovo obustavljen, kažu u štrajkačkom odboru, koji je bio svih ovih dana u stalnom zasedanju. Čekali su da li će pre destak dana dogovoreno, i u sporazumu potpisano, biti i ispunjeno. Ova isplata bila je prva stavka sporazuma.

–  Zato smo ga mi „zamrzavali“, da ne bismo došli u situaciju da ako budemo prevareni moramo da najavljujemo ponovo štrajk, pa da čekamo. Razgovarao sam sa radnicima i oni su bili izričiti da neće više da popuštaju zato što smo mnogo puta izigrani. Kada oni prvi naš zahtev nisu ispoštovali, po meni najlakši, šta onda da očekujemo – kaže Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora.

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da ubuduće plate budu mesec za mesec, da dobiju garancije da će im biti povezan radni staž, kao i da im će im biti uplaćivani doprinosi za penziono i socijalno osiguranje.

Exit mobile version