Site icon podunavlje.info

Kako iskoristiti sredstva Nacionalnog IPARD programa

VELIKA PLANA, 20. maj 2017 – Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija, nastavlja sa aktivnostima u oblasti ruralnog razvoja kroz projekat „Regionalna platforma za ruralni razvoj – Braničevo-Podunavlje u korak sa EU“.
U okviru projekta će u Velikoj Plani, 23 maja, sa početkom u 10 časova biti održana  radionica „Sredstva Nacionalnog IPARD programa i kako ih iskoristiti“. Svrha radionice je informisanje potencijalnih korisnika o osnovnim uslovima i kriterijumima za apliciranje u okviru predstojećih poziva za dodelu sredstava podrške iz Nacionalnog IPARD programa, i prevashodno je namenjena poljoprivrednim proizvođačima i agro-biznisima, ali i drugim zainteresovanim akterima: predstavnicima lokalnih samouprava i mesnih zajednica, zadrugama, preduzetnicima i predstavnicima privrede koji rade  u  ruralnim  sredinama,  predstavnicima  organizacija  civilnog  društva,  ali  i  fizičkim licima – stanovnicima ruralnih sredina.
Osnovni cilj projekta „Regionalna platforma za ruralni razvoj – Braničevo-Podunavlje u korak sa EU“ je vertikalno i horizontalno umrežavanje i jačanje kapaciteta svih zainteresovanih strana regiona Braničevo-Podunavlje za aktivno učešće u procesima približavanja EU u oblasti ruralnog razvoja. Deo projektnih aktivnosti usmeren je na unapređenje kapaciteta lokalnih aktera za saradnju u artikulisanju zajedničkih regionalnih interesa u oblasti ruralnog razvoja i efikasnije sprovođenja Politike ruralnog razvoja RS na regionalnom nivou. U tom smislu, Projekat predviđa održavanje niza javnih događaja i radionica, čiji je cilj unapređenje informisanja potencijalnih korisnika finansijskih sredstava podrške koja će biti raspoloživa u narednom periodu.

Exit mobile version