Site icon podunavlje.info

Javni poziv za kratkoročno kreditiranje poljoprivrednika

VELIKA PLANA, 19. maj 2017 – Opština Velika Plana je raspisala javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih domaćinstava ma teritoriji ove opštine uz učešće lokalne samouprave subvencionisanjem kamate na kredite.
Osnova za ovaj javni poziv je Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2017. godinu, a sve je učinjeno uz saglasnosti Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Iznos kredita je minimalno 120 hiljada dinara, period otplate glavnice je 12 meseci, a kamate do 31.12.2017. godine
U pitanju su namenski kratkoročni krediti sa fiksnom kamatnom stopom za nabavku repromaterijala za setvu, rezervnih delova,goriva, hrana za životinje za nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, fizička lica i zemljoradničke zadruge, upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom.
Za svaki kredit odobren nosiocima  registrovanih aktivnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Velika Plana, Opština Velika Plana će subvencionisati kamatu u iznosu od 100%. Troškovi jednokratne naknade za obradu kredita idu na teret korisnika, fiksno 1,5% od realizovanog iznosa kredita.
Visina sredstva kojima će opština Velika Plana subvencionisati kamatu na odobrene kredite  je 1.500.000  dinara i obezbeđena su u budžetu Opštine za 2017. godinu.
Rok za dostavljanje ponuda je 24.05.2017. godine do 15 časova.

Exit mobile version