Site icon podunavlje.info

Deca mogu sve

 

SMEDEREVO, 19. maj 2017 – Dvanaestoro dece iz Vrtića „Lane“ u Zvečanu učestvovalo je na ovogodišnjem Festivalu dečjih dramskih radosti „Dedar“ i bili su gosti Smedereva dva dana.

Ovo je naše treće učešće na „Dedaru“, prošle godine smo osvojili prvo mesto i ovo je jedini festival na kome učestvujemo“, rekla je vaspitačica Snežana Antović.

„Igramo predstavu ‘Probudi u sebi ljubav’“, ‘Snežana i sedam patuljaka’ ali na jedan moderniji način koji smo mi osmislili, promenili malo tekst, scenografiju, kostime..“

Ona je dodala da su ovu predstavu spremali skoro mesec dana.  „Što više ponavljaju, to deci više opada pažnja“, a veoma su prijatno iznenađeni kako je predstava primljena kod publike.

Doživeli smo ovacije i veliki aplauz, nismo se tome nadali. Baš smo oduševljeni.“

Vaspitačica je naglasila da je je najvažnije da predstava ima svoju poruku i da su se oni trudili da prenesu tu poruku „da deca mogu sve, da otvorena dečja srca mogu da probude sve.“

„Deca su se lepo prilagodila, zahvaljujemo se na gostoprimstvu Vrtiću ‘Bambi’ u Smederevu koji su naši domaćini, već treći put. Lepo su nas ugostili i osećamo se kao kod svoje kuće. Obišli smo Tvrđavu, prošetali Kejom, deca su oduševljena.“

Vaspitačica je rekla da im nagrada nije u prvom planu, njima je važno da su se lepo predstavili, a petogodišnjaci iz Goražda zaista jesu, makar samo svojim dolaskom u Smederevo i putovanjem od najmanje 5-6 sati.

„U dolasku smo imali sreće da se posle našeg prelaska zatvorila granica na 2-3 sata. Da smo zakasnili desetak minuta, morali bismo da se vratimo i to bi bilo veliko razočarenje za decu. Naravno da se oseća situacija, a za njih je i to što su izašli sa Kosova i druženje i ove ovacije koje su doživeli, nešto što će im ostati dugo u sećanju kao jedno lepo iskustvo“, zaključila je vaspitačica Snežana Antović iz Goražda.

Exit mobile version