Održana završna svečanost “Dana Pere Todorovića”

SMEDEREVSKA PALANKA, 18. maj 2017- Izvor: UNS – Proglašnjem rezultata literarnog konkursa i dodelom nagrada, završeni su “Dani Pere Todorovića” u organizaciji opštine Smederevska Palanka, Književnog kluba “Pera Todorović” i Zavičajno turističkog udruženja “Vidovača” iz Vodica. Ove godine završna manifestacija obuhvatila je dodelu nagrada po konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola, a prvi put je Udruženje novinara Srbije ustanovilo nagradu “Pera Todorović” za feljton koja je svečano uručena pobedniku Miloradu Đokoviću u Zavičajnom klubu “Smiljevo” koji je sastavni deo spomen kuće “Pera Todorović” u Vodicama.

U velikoj sali Skupštine opštine Smederevska Palanka, nagrade za najbolje učenike, koji su svoje radove pisali na temu život i delo Pere Todorovića, uručila je zamenik predsednika opštine Smederevska Palanka, Milica Despotović.

Tom prilikom, Milica Despotović se zahvalila organizatorima i čestitala svim dobitnicima nagrada, ali je takođe naglasila je da je veoma važno da veliki broj učenika palanačkih škola i narednih godina učestvuje na ovom konkursu jer na taj način sećanje na Peru Todorovića ne bledi i postaje sve jače.

Udruženje novinara Srbije ustanovilo je nagradu za feljton “Pera Todorović”, koja je dodeljena novinaru Miloradu Đokoviću na prigodnoj svečanosti u Zavičajnom klubu “Smiljevo” u kući Pere Todorovića.

Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratio pomoćnik predsednika opštine Smederevska Palanka, Nebojša Pavlović, koji je poželeo dobrodošlicu svim okupljenim novinarima i gostima.

“Posebno bih se zahvalio gospodinu Ninu Brajoviću, državnom sekretaru u ministarstvu kulture i informisanja, koji je danas ovde sa nama i koji uvek pruža bezrezervnu podršku svim manifestacijama koje se održavaju u čast Pere Todorovića”, naglasio je Pavlović.

Inače, “Dani Pere Todorovića”  održani su po 10. put u Smederevskoj Palanci.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!