Site icon podunavlje.info

Napadnut (ili ne) predsednik opštine Smederevska Palanka

SMEDEREVSKA APLANKA, 15. maj 2017 –  Toplica Pintorović, predsednik opštine Smederevska Palanka, napadnut je u nedelju oko 23 sata ispred zgrade Opštine, stoji u saopštenju kojim se oglasila Služba za informisanje te lokalne samouprave. Na njega je nasrnuo član Demokratske stranke Igor Milenković, poznatiji kao “Mačak”, koji je tom prilikom uputio niz uvreda i ozbiljnih pretnji predsedniku opštine i čitavoj vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci u Palanci, navodi se u saopštenju.

– Vraćao sam se sa sastanka u Mladenovcu i kako sam se parkirao ispred Opštine, kao da me je pratio, istog trenutka se svojim autom stvorio iza mene. Kada sam izašao on je počeo da preti, zašto ga prozivam u medijima… U pitanju je ono što sam rekao na konferenciji za novinare, o malverzacijama u fudbalskim klubovima dok je DS u opštini bila na vlasti, kada je od 2011. do 2016. iz budžeta opštine „ispumpano“ milion evra. Za klub koji vodi taj Mačak samo 2015-2016. izvučeno je 13 miliona dinara – objašnjava Pintorović razloge incidenta.

Sukob nije bio fizički, kako bi se dalo zaključiti po reči „napad“, bilo je, kaže Pintorović vređanja i pretnji, zbog čega je i otišao u stanici policije, koja je bukvalno na nekoliko metara od zgrade opštine.

Igor Milenković, druga strana u ovoj priči, pa tvrdi, da nije bilo nikakvog sukoba.

– Nisam ga pratio, ma kakvi, bio sam tu parkiran i čekao drugara u kolima. Kada sam ga video, izašao sam smo da ga pitam, jer ja sam radnik Turističke organizacije i nemam overenu zdravstvenu knjižicu, a danas je trebalo da idem na pregled u Beograd. Znate kakva je situacija, koliko koštaju pregledi… Umesto na pregled išao sam u MUP da dajem izjavu. I njima sam isto rekao; nikakav fudbal, nikakve pretnje, ovako smo razgovarali, kada je on rekao da je „ugrožen i uplašen“ i da će da prijavi policiji, na šta sam ju kazao da to slobodno uradi – prepričava isti događaj Milenković, napominjući da Pintorovića zna od ranije, kao partijskog druga iz DS-a.

„OO DS Smederevska Palanka najoštrije osuđuje i odbacuje neistinite tvrdnje kabineta predsednika opštine da je član DS Igor Milenković nasrnuo na privremenog predsednika opštine Toplicu Pintorovića u nedelju uveče. Očigledno da on svako obraćanje sugrađanki i sugrađana, smatra nasiljem i pokušajem ataka na njegovu ličnost. Igor Milenković je u svojstvu građanina postavio pitanje privremenom predsedniku opštine zašto u nedelju uveče vozi opštinski automobil, dok su istovremeno sva preduzeća u gradu blokirana, obustavljena socijalna davanja, pomoć sportskim klubovima i kulturi i nijedna rupa na putevima nije asfaltirana“, stoji u saopštenju palanačkih demokrata, koje su se takođe oglasile ovim povodom.

„Isti ti koji su vlast obavljali u tom periodu, danas su najveći glasnogovornici zašto Smederevska Palanka nema putnu i komunalnu infrastrukturu. Koliko je puteva, ulica, obdaništa, škola i drugih infrastrukturnih radova i obnova institucija moglo da bude urađeno sa ovim novcem koji su ’izvukli’ iz budžeta Opštine i time direktno oštetili sve građane Smederevske Palanke?!“, pitaju se pa u saopštenju koje je stiglo iz kabineta predsednika palanačke opštine.

„Nije bilo nikakvog napada, već je on izmišljen kako bi se obmanula javnost i prikrila nesposobnost i odgovornost za goruću situaciju u kojoj se nalazi opština. Osuđujemo pokušaje obmanjivanja javnosti iznošenjem optužbi bez ikakvih dokaza i očekujemo od nadležnih institucija da će odoleti pritiscima vladajuće Srpske napredne stranke i da će dati poslednju reč o ovom slučaju“, kažu demokrate.

Dok se to ne desi, dok nadležni ne odluče šta se u stvari desilo u nedelju uveče, jedino je izvesno da je Palanka u ogromnom minusu. Zahvaljujući dugovima koje je napravila prošla ili zbog nesposobnosti sadašnje vlasti – Palančanima ne pravi neku razliku.

Exit mobile version