Zlato Adamoviću, dupla bronza Iliću

NOVI SAD, SMEDEREVO, 14. maj 2017 – Smederevski strelac Petar Adamović sa 526 krugova osvojio je zlatnu medalju ovog vikenda u Novom Sadu u disciplini malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, u kategoriji juniora. Na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu, srebrnu medalju sa 503 kruga osvojio je Stefan Todorović iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca, a bronzu sa krugom manje Branko Mašanović iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda. Adamović se sa tim rezultatom plasirao i u seniorsko finale, gde je zadržao šesto mesto, a medalje su očekivano osvojili članovi reprezentacije Srbije: Damir Mikec iz KSS „Policajac“ zlato, Dimitrije Grgić iz SK „Akademac“ iz Beograda srebro i Duško Petrov iz SD „Aleksa Dejović“ iz Užica bronzu. Ukupno je nastupilo 5 juniora i 11 seniora.

Veljko Ilić, kao i pre dve nedelje, ponovo se okitio dvema bronzanim medaljama u kategoriji juniora mk puškom. Sa novim ličnim rekordom od 1.147 krugova, osvojio je bronzu u disciplini trostav 3 puta 40 metaka. Kao i pre dve nedelje na prvom kolu prva dva mesta zauzeli su juniorski reprezentativci Srbije, Lazar Kovačević iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“ sa 1.162 i Stevan Jovanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 1.161 krugom. Sa ovim rezultatom Ilić se plasirao i u svoje prvo seniorsko finale ove discipline, koje je završio zadržavši osvojeno sedmo mesto. Medalje su osvojili Milenko Sebić iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda zlato, Stevan Pletikosić iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca srebro i Dejan Pešić iz Streljačkog kluba „Pančevo 1813“ bronzu. Ukupno je nastupilo 10 juniora i 15 seniora.

Kao i pre dve nedelje u disciplini 60 metaka iz ležećeg stava, raspored strelaca na postolju kod juniora je bio isti: Ilić je bio treći sa 605,8 krugova, Kovačević drugi sa 612,9, Jovanović prvi sa 613,7 krugova. Sa tim rezultatom Ilić je bio deseti senior, a deveti je bio Nikola Simić, njegov trener sa 607,9 krugova. U finale se ulazilo sa 609 krugova, tako da im je obojici izmaklo finale. Ukupno je nastupilo 11 juniora i 19 seniora.

Juniorka Natalija Tasić je u disciplini trostav 3 puta 20 metaka bila dvanaesta sa 552 kruga, a iz ležećeg stava „ubila“ je odličnih 609,8 krugova i bila peta. U obe discipline nastupilo je po 15 juniorki. U apsolutnoj konkurenciji, juniorke i seniorke zajedno, bila je 18. u trostavu i 10 iz ležećeg stava. U trostavu je nastupilo 21 strelkinja, iz ležećeg stava 26.

Treće, poslednje kolo Kupa Srbije održaće se 27. i 28. maja na istom mestu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!