Site icon podunavlje.info

Porodični dan smederevskih naprednjaka

SMEDEREVO, 14. maj – 2017 – „Porodični dan“ naziv je skupa koji su u Tvrđavi danas održali smederevski naprednjaci. Razlog okupljanja? Zvanično – proslava rezultata Aleksandra Vučića u Smederevu na nedavnim predsedničkim izborima  Nezvanično… Mnogo je toga, ali da se ne bavimo nagađanjima.

Priča se da je i ranije bilo ovakvih skupova, da ovo nije prvina. No, Smederevci, koji nisu bili ove nedelje oko podneva u Tvrđavi, a nisu ni članovi ili simpatizeri, teško da bi i za ovo i znali da se prethodne sedmice na društvenim mrežama nije pojavila slika bona za skup 14. maja.

Muzika, živa i s razglasa, naravno i miris roštilja, čim se u drevni grad uđe, pa i za mirno nedeljno popodne nesvojstvena gužva u istorijskom zdanju, putniku slučajnom, ne i namerniku, ne ostavljaju dilemu da se nešto događa. Oni koji su tu s nameroм, za bon dobijaju, otkrio nam je jedan od „vlasnika“ istog, sendvič sa vešalicom i pola litre soka.

Na kraju, da se vratimo svrsi ovog okupljanja, osim druženja, kako su nam objasnili prisutni, ovde su se našli zbog rezultati nedavnih izbora, kada je kandidat SNS-a i za petnaestak dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u Smederevu odneo ubedljivu pobedu dobivši 31.427 glasova, što je bilo više od 60 posto od izašlih birača u ovom gradu. Samo zbog toga, pitanje je na koje nismo dobili odgovor.

Exit mobile version