Site icon podunavlje.info

Derbi starih rivala bez golova

SMEDEREVO, 14. maj 2017 – Smederevo i kragujevački Radnički su rivali iz sjajnijih vremena za oba ova kluba. U 26. kolu Srpske lige Zapad su po ko zna koji put odmerili snage, ali nije bilo pobednika, a ni golova.

Posle duže vremena na stadionu kraj Dunava okupilo se više od hiljadu ljudi. Bili su tu navijači oba kluba, atmosferu su ulepšale pristalice i domaćih i gostiju, nije izostalo bodrenje, „Ultra Semendrije“ s jedne i  „Crvenih đavola“ s druge strane.

 

U šumadijskom derbiju prvo poluvreme je pripalo Smederevcima, dok su Kragujevčani u nastavku imali inicijativu, ali ni jedno ni drugo nije donelo promenu rezultata.

Smederevci su do gola mogli da dođu u prvom delu, kada su prilike imali Stevanović i Stanić, a iz praznog gola je parabolu preko golmana gostiju izbacio štoper Ilić. U poslednjem minutu prvog dela, Smederevci su, po opštem utisku, ostali uskraćeni za penal, posle prekršaja Bastajića nad Vračarićem.

U nastavku su Kragujevčani mogli da bodova posle pokušaja Krasića i Stankovića, koje je u njihovoj nameri da se upišu u strelce sprečio golman domaćih Knežević. Priliku za goste imao je i Spalević, ali ni on nije bio bolje sreće.

Exit mobile version