Priručnik za primenu pristupa u razvoju ruralnih zajednica

POŽAREVAC, 13. maj 2017 – U okviru projekta “Regionalna platforma za ruralni razvoj – Braničevo-Podunavlje u korak sa EU” koji uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija sprovodi Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje”, pripremljen je „Priručnik za primenu LEADER pristupa u razvoju ruralnih zajednica“.

Priručnik ima za cilj da pruži praktične informacije o osnovnim značenjima, mogućnostima i načinima primene LEADER pristupa, kao dokazano efikasnom modelu ruralnog razvoja koji se temelji na mobilizaciji vlastitih potencijala lokalnih zajednica. Tako su u njemu sadržane smernice za proces uspostavljanja lokalnih akcionih grupa (LAG), definisanje LAG teritorije, izradu lokalnih strategija ruralnog razvoja i druge.

Priručnik je namenjen svim zainteresovanim lokalnim akterima uključenim u procese ruralnog razvoja, kreiranja lokalnih politika u oblasti ruralnog razvoja i ruralnom stanovništvu, a posebno onima koji bi mogli biti pokretači potencijalnih partnerstava za razvoj  ruralnih teritorija.

U štampanom formatu, priručnik se može preuzeti u prostorijama RRA „Braničevo-Podunavlje“ u Požarevcu, a elektronski primerak možete da preuzmete na sajtu Regionalne razvojne agencije Braničevo-Podunavlje http://www.rra-bp.rs/uploads/Prirucnik%20LEADER%20finalni.pdf .

Skorašnji članci

error: Content is protected !!