Site icon podunavlje.info

Dani cveća u Smederevu

SMEDEREVO, 13. maj 2017 – Centralni gradski trg u Smederevu ovog vikenda je po deveti put domaćin sajma proizvođača cveća, baštenskog i sobnog bilja i rasada iz gotovo čitave Srbije. Dani cveća su ove godine okupili rekordan broj izlagača, njih 56, koji su posetiocima, i potencijalnim kupcima, ponudili svoje proizvode ujedno se takmičeći za titulu najboljeg.

– Tu su izlagači iz gradova i sela Podunavskog i Braničevskog okruga, nikada ih više nije bilo, ali i iz Grocke, Mladenovca, sve do Majdanpeka. Stručni žiri ocenjuje najbolje uređeni štand i najbolji rasad, a protekle nedelje obišao je i grad i okolna sela, kako bi doneo odluku o najlepšem dvorištu i terasi – kaže Goran Jovšić, vd direktora JP „Smederevska tvrđava”, koje je organizator ove manifestacije.

Najlepše uređeni štand, prema mišljenju žirija, imala je Ljiljana Pešić iz Smedereva, na drugom mestu je rasadnik Zlatna tuja iz Kruševca i treći je Terracotta studio iz Kragujevca.

 

Nagrada za najbolji kvalitet rasada, pripala je i ove godine JKP Zelenilo iz Smedereva. Drugi je rasadnik Đorđević – Vučić, Rača Kragujevačka i na trećem mestu je Poljoprivredno gazdinstvo Vučković iz Male Krsne.

U okviru manifestacije, proglašeni su i najbolji u kategoriji najlepše cvetno, odnosno uređeno dvorište iz Smedereva i okoline, koje su imali Gorica i Dobrica Jovanović iz Vranova, drugi je Miloš Minić iz Kolara, a treći Mihajlo Glogovac iz Smedereva.

Za najlepše uređeni balkon/terasu nagrađena Aleksandra Mitrović, drugo mesto je zauzela Stanka Stevanović, a treće mesto pripalo je Dragani Trajković, sve iz Smedereva.

Exit mobile version