Male olimpijske igre

KOVIN, 12. maj 2017 – Treće po redu opštinsko takmičenje u Malim olimpijskim igrama (za učenike od prvog do trećeg razreda osnovnih škola) i Prvo opštinsko takmičenje u igri Između četiri vatre (za „četvrtake“), održano je 11. maja u hali Osnovne škole „Đura Jakšić“ Kovin, u organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin.

Sad već, možemo reći, tradicionalna majska sportsko-školska manifestacija okupila je preko 300 učenika-učesnika. Sportski savez inače, već nekoliko godina, jedan dan u maju posvećuje najmlađima, onima kojima ćemo se tek ponositi, pogotovo na sportskim terenima.

Manifestaciju je otvorio Saša Đorđević, predsednik SSO Kovin, a takmičenja su otpočela igrom Između četiri vatre. U konkurenciji devojčica, trijumfovala je ekipa OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa koja je u meču za zlato bila bolja od Kovinki iz „Đurine“ škole. Bronzana medalja pripala je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je savladala vršnjakinje iz „Desanke“. U konkurenciji dečaka, najbolji su bili učenici OŠ „Đura Jakšić“. Prvo mesto osvojili su savladavši u finalu „Zmajevce“ sa 2:0 u setovima. Treće mesto pripalo je školi „Desanka Maksimović“, koja je u „malom finalu“ savladala drugare iz škole „Predrag Kožić“ uz Dubovca.

Potom su, nakon svečanog defilea, usledile III Male olimpijske igre, kao centralni događaj sportskog dana. Podeljeni na dva poligona, učesnici su, uz veliku podršku publike, na do poslednjeg mesta ispunjenim tribinama, demonstrirali spretnost u šest disciplina prilagođenih uzrastu: kolut u napred, švedska klupa, švedski sanduk, skok na obruč… „boreći se“ protiv štoperice.

U konkurenciji prvih razreda takmičile su se dve ekipe, a „Đurina“ škola bila je bolja od vršnjaka iz „Desanke“.

Kod drugih razreda takođe je pobedila ekipa OŠ „Đura Jakšić“. Drugo mesto pripalo je školi „Jovan Jovanović Zmaj“, koja je za četiri sekunde bila bolja od vršnjaka iz škole „Đura Filipović“ iz Pločice. Četvrto mesto pripalo je učenicima „Desanke Maksimović“.

U konkurenciji trećih razreda za devojčice, ubedljivo su pobedile učenice „Đurine“ škole, sa više od 30 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa. Treće su bile učenice „Zmajeve“ škole, a četvrte iz

škole „Desanka Maksimović“.

Kod dečaka, prvo mesto pripalo je učenicima škole „Bora Radić“ iz Bavaništa, koji su „prešli“ poligon za 5 minuta i 20 sekundi. Drugo mesto, sa zaostatkom od 16 sekundi, osvojili su dečaci „Zmajeve“ škole, dok je bronza pripala ekipi „Đurine“ škole. Četvrti su bili učenici škole „Đura Filipović“ iz Pločice, a peti „Desanke Maksimović“ Kovin.

Sportski Savez je za najuspešnije – prva tri mesta u svim kategorijama – obezbedio diplome, medalje i pehare, a svi učesnici dobili su i slatke pakete.

Manifestaciju su svojim prisustvom i javnom prezentacijom projekta humanih vrednosti (PHV) uveličali volonteri Crvenog krsta Kovin, u okviru programa obeležavanja Nedelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja.

Izvor: Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!