HITNO: Upis u Filološko odeljenje smederevske Gimnazije

 

SMEDEREVO, 12. maj 2017 – Gimnazija u Smederevu objavila je interni konkurs za upis u Odeljenje za obdarene učenike u Filološkoj gimnaziji za školsku 2017/18. godinu.

Prijavljivanje i polaganje prijemnog ispita je još samo u ponedeljak, od 9 do 14 časova, zato što je Gimnazija, kako nam je rekla sekretar Škole,  tek pre dva dana dobila odobrenje o upisu učenika u Filološko odeljenje za narednu školsku godinu.

Gimnazija u Smederevu u školskoj 2017/18. godini upisaće 24 učenika u odeljenje za obdarene učenike u Filološkoj gimnaziji, na smeru Živi jezici.

Za upis mogu da konkurišu kandidati koji su završili osnovnu školu i koji su rođeni posle 31.8.2000. godine. Kandidati koji se upisuju u ovo odeljenje polažu, pored završnog ispita i prijemni ispit. Prijemni ispit polažu u prostorijama Gimnazije.

Učenik koji je 7. razred osnovne škole završio u inostranstvu, a 8. razred u Republici Srbiji

školske 2016/17. godine, takođe polaže prijemni i završni ispit i upisuje se preko broja. Učenik koji je osnovnu školu, ili poslednja dva razreda osnovne škole završio u inostranstvu, upisuje se preko broja, na osnovu nostrifikovanog svedočanstva i položenog prijemnog ispita.

Prijavljivanje kandidata (kanc.br. 44 – sekretar Škole). Prijava se nabavlja u sekretarijatu Gimnazije.

Detaljne informacije o načinu upisa, planu i programu, kao i mogućnostima za dalje školovanje, mogu se dobiti od direktora i profesora srpskog jezika i stranih jezika, u subotu, 13. maja od 10 do 12 časova u Gimnaziji. Potrebne informacije mogu se naći i na sajtu www.gimnazijasd.edu.rs ili telefonom na broj 026/ 617-384.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!