Site icon podunavlje.info

Tribina „Sto škola za detinjstvo bez bola“

SMEDEREVSKA PALANKA, 10. maj 2017 – Centar za edukaciju i prevenciju socijalne patologije „Dorotej“ uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i pod pokroviteljstvom Opštine Smederevska Palanka, organizovao je tribinu u Smederevskoj Palanci u okviru projekta „Sto škola za detinjstvo bez bola“.

U pitanju je je edukativni program, namenjen učenicima viših razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola, njihovim roditeljima i nastavnicima, čiji je cilj zaštita dece i jačanje opšte bezbednosti, kako u stvarnom tako i u virtuelnom svetu društvenih mreža.

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, obraćajući se prisutnim učenicima, istakao je koliko je važno shvatiti ozbiljnost problema koji se tiče zloupotrebe interneta i napomenuo da samo zajedničkim delovanjem i borbom protiv tog vida organizovanja možemo izaći kao pobednici. On je izrazio zadovoljstvo što je jedno ovako važno predavanje organozovano baš u Smederevskoj Palanci.

Glavni predavač na tibini „Sto škola za detinjstvo bez bola“ bio je Vlada Arsić, novinar, pisac, publicista i sertifikovani predavač Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom jednosatnog predavanja učenici su mogli da se upoznaju sa stvarnim primerima i opasnostima koje vrebaju na internetu.

Exit mobile version