Site icon podunavlje.info

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

SMEDEREVO, SMEDEREVSKA PALANKA, KOVIN, 9. maj 2017 – Komemorativnim skupom i polaganjem venaca u Spomen – parku Tri heroja, u Smederevu je danas obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

U prisustvu predstavnika Vojske Srbije i MUP-a, prisutnima se obratila Radmila Lukić iz Udruženja boraca NOR-a, a vence su položili predstavnici lokalne samouprave, smederevskih organizacija SUBNOR-a, Udruženja potomaka i poštovalaca ratova 1912-1918. i SPS-a.

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, položio je u ime lokalne samouprave venac na spomen obeležje palim borcima na Trgu Heroja u Smederevskoj Palanci i tom prilikom odao počast svim borcima koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu.

Vence na spomen obeležja Radmili Šišković, Dragoslavu Đorđeviću-Goši i Ivanu Mukeru, položili su i predstavnici SUBNOR-a, Opštinske organizacije penzionera Smederevske Palanke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Polaganjem venaca kraj spomen-obeležja palim borcima NOB-a u Drugom svetskom ratu i spomenika ruskom pilotu Uskovu, u Kovinu je obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

U ime lokalne samouprave, vence sa cvećem položila je predsednica opštine Sanja Petrović. Na spomenik palim borcima venac je položila i delegacija Crvenog krsta Kovin.

Exit mobile version