Obeležavanje Dana Evrope u Kovinu

 

KOVIN, 8. maj 2017 – Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin u saradnji sa EUtekom, Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i ostalim bibliotekama članicama EUteka mreže, obeležiće 9. maj – Dan Evrope.

Tim povodom biće postavljena izložba „Od Europe do Evrope“, izložba publikacija o Evropskoj uniji i promocija knjige „Jaz“ Darka Tuševljakovića, ovogodišnjeg dobitnika Evropske nagrade za književnost.

„Verujemo da je važno da sugrađani budu informisani o Evropskoj uniji i procesu pridruživanja Srbije i da je Dan Evrope dobra prilika za to, zato dođite u Biblioteku u utorak, 9. maja, da pogledate EU publikacije i saznate više o Evropskoj uniji,“ pozivaju iz kolektiva Biblioteke „Vuk Karadžić“ na dan otvorenih vrata povodom praznika Evrope.

Kovinska biblioteka, inače, pripada EUteka mreži koja broji 48 biblioteka u Srbiji u kojima se građani mogu dodatno informisati o Evropskoj uniji.

Dan Evrope obeležava se svake godine 9. maja, u znak sećanja na pobedu nad fašizmom 1945. i na deklaraciju Roberta Šumana, nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Francuske koji je 1950. godine najavio panevropski projekat pomirenja i ujedinjenja – osnivanje Evropske zajednice za ugalj i čelik, koja se vremenom razvila u Evropsku uniju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!