Na zasluženi odmor posle 37 godina rada u RTS-u

RTS, 8. maj 2017 – Posle 37 godina rada u RTS-u, kolega Dobrica Popović odlazi u zasluženu penziju. Počeo je kao snimatelj filmskom kamerom, a pre deset godina stao je ispred daleko savremenije i posvetio se reporterskom poslu.

Sa prepoznatljivom bradom, oštrim okom i kamerom teškom gotovo 16 kilograma počeo je 1980. godine da radi u Novinsko radio difuznoj kući – Naš glas, kojoj je tada pripadalao i dopisništvo Radio televizije Beograd.

Devedesetih godina, dopisništvo Smederevo dobija svoj prostor, a prva kamera zasluženo dolazi u Dobričine ruke. Njegovi kadrovi trajno su sačuvani u arhivi naše televizije.

Zbog nemerljivog talenta bio je stalni član ekipe za snimanje biciklistickih trka, radio je prve regate Drinom, stizao do Makedonije i beležio priče znamenitih ljudi, predela i bitnih događaja iz čitave Jugoslavije. Tokom duge karijere bio je i na područjima zahvaćenim ratom.

Zanat je sticao na poslu i uz posao, a zlatno pravilo od tri plana prenosio je na mlađe generecije. Završio je višu predagošku, ali nijedan čas nije održao jer je ljubav prema fotografiji i kadru bila  daleko veća. Pre 10 godina stao je ispred kamere i izveštavao o zbivanjima Podunavskog okruga.

Uvek odmeren, staložen i pouzdan bio je na pravom mestu u dobro vreme. Od danas mikrofon i kameru zameniće pecaroškim štapom. Naš kolega Dobrica, nosi ime koje mu po svemu priliči.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!