Site icon podunavlje.info

Petrović i Aničićeva pobednici 9. Smederevske lige u streljaštvu

SMEDEREVO, 7. maj 2017 – Novica Petrović deveti put zaredom je pobednik Smederevske lige u streljaštvu, dok je Mariji Aničić, posle tri druga i dva treća mesta, ove godine to prvi put pošlo za rukom. Pobede u ekipnom takmičenju ponovo su odneli timovi „Kore-Mig“ kod seniora i „New Press“ kod seniorki, koje su prošle godine bile druge.

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora deveti put apsolutni pobednike lige je Novica Petrović (Juteks) sa 938 krugova. Drugi je Borivoje Provčin (Kore Mig) sa 922 kruga, a treći Nikola Simić (Kore Mig) sa 911 krugova sa 911 krugova sa 915 krugova. Drvena medalja odlazi u ruke Dragana Florića (Kore Mig) koji ima 905 krugova. U finale su se još plasirali: Aleksandar Matić (Aranđelovac) sa 902 kruga, Andrija Ranković (Aranđelovac) sa 895 krugova, Novica Popović (Hestil) sa 891 krugom i Saša Ilić (Juteks) sa 889 krugova.

Kod dama titula pobednika lige odlazi u ruke Marije Aničić (New Press), kojoj je ovo prva pobeda u generalnom plasmanu, posle tri druga i dva treća mesta. Ona je imala 6 krugova više od svoje klupske i timske drugarice Jelene Tasić (New Press), prošlogodišnje pobednice lige, drugoplasiane sa 905 krugova. Treća je Nevena Zečević (Aranđelovac) sa 901 krugom. Drvenu medalju osvojila je Mladena Ristić (Aranđelovac) sa 894 kruga, a u finalu će pucati još i: Nevena Gavrilović (Aranđelovac) sa 805 krugova, Milica Čorlija (Aranđelovac) sa 847, Milica Luković (New Press), sa 828 i Irena Stanković (Heroj Srba) sa 789 krugova.

U ekipnom plasmanu kod seniora je prva ekipa „Kore-Mig“ sa svih sedam, odnosno šest pobeda i ukupno 54 boda, drugi je „Juteks“ sa 46 bodova, a treći SK „Aranđelovac“ sa 44 boda. Slede četvrti Samostalni sindikat „Hestil“ sa 35 bodova, peti Pehari MB sa 33 boda, šesti SK „Heroj Srba“ sa 29 bodova, sedmi Okružni zatvor sa 17 bodova, osmi JKP „Vodovod“ sa 14 bodova i i deveti Sokolovi sa 8 bodova. Prve tri ekipe kod seniorki su „New Press“ sa 29 bodova, SK „Aranđelovac“ sa 26 bodova i SK „Heroj Srba“ sa 15 bodova. Slede ženske ekipe Okružnog zatvora na četvrtom mestu sa 14 bodova i JKP „Vodovoda“ sa 11 bodova.

Za konačan plasman se bodovalo pet najboljih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji, šest u ekipnoj. Za plasman u finale, osam najboljih pojedinačno, računalo se šest najboljih rezultata.

Finale, odnosno šesti Smederevski kup na programu je 20. maja, a najboljih osam seniora i seniorki takmičiće se i u miks dublovima. Parovi će biti izvučeni žrebom. Po završetku takmičenja najboljima u ligi, na Kupu i u miks dublovima biće uručeni pehari, medalje i diplome.

 

Exit mobile version