Site icon podunavlje.info

Jasno – nejasno: Smenjena – nesmenjena?

SMEDEREVO, 6. maj 2017 – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović (SNS) smenjena je sa funkcije poverenika Srpske napredne stranke u Smederevu, nezvanično je danas potvrđeno regionalnom portalu Podunavlje.info u jednom krilu ove stranke, dok iz krugova bliskih gradonačelnici demantuju ovu tvrdnju i navode da o njenoj smeni “ni na jednoj poziciji, niko i ne raspravlja”.

“Ona je na mesto poverenika postavljena voljom predsednika stranke (Aleksandra Vučića) koji je i potpisao njeno postavljenje. Ne znam koja instanca bi mogla da je smeni osim njega?! A, ona uživa punu podršku. Sve ostalo su izmišljene priče”, navodi izvor portala Podunavlje.info blizak gradonačelnici.

Ranije danas je, iz dela stranke koji je u “nesaglasju” sa gradonačelnicom, rečeno da je smenjena sa mesta poverenika, ali da još uvek nije imenovan novi poverenik, niti su imenovani poverenici u mesnim odborima stranke.

“Verovatno će sam koordinator Malović (Branko, čovek od poverenja Aleksandra i Andreja Vučića, član Izvršnog odbora SNS i šef Izbornog štaba SNS za Podunavlje i Braničevo u predsedničkoj kampanji), biti poverenik u početku”, navodi naš izvor.

Što se tiče pitanja smene sa mesta gradonačelnika, o čemu se govori “u paketu”, iako je navodno gradonačelnica to pitanje “ispeglala”, prema rečima našeg sagovornika, ako “padne”, pored privremenog organa, što je jedna od mogućih solucija, kao pretendent sa izglednim šansama za novog gradonačelnika pominje se smederevski preduzetnik Dejan Stošić, “kao jedini stari naprednjak od smederevskih odbornika.”

Stošić je svojevremeno bio jedna od glavnih “spona” gradonačelnice sa Radomirom Nikolićem (sin Tomislava Nikolića, kada je bio glavni stranački “kadrovik”).

Stošić večeras nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Šta god da je tačno, u političkom smislu, naredne nedelje u gradu na Dunavu mogle bi da budu veoma turbulentne.

Exit mobile version