Gradsko školsko takmičenje u streljaštvu

SMEDEREVO, 6. maj 2017 – Na smederevskom strelištu održano je takmičenje učenika gradskih osnovnih i srednjih škola u streljaštvu, a pobednici u svojim kategorijima, strelci Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“, obezbedili su direktan plasman na državno školsko takmičenje koje će se za dve nedelje održati u Smederevu. Serijskom vazdušnom puškom pioniri su pucali takozvanu malu seriju (dve serije po deset dijabola), a omladinci tri (tri puta deset dijabola).

U kategoriji pionirki najbolja je bila učenica osmog razreda Osnovne škole „Branislav Nušić“, Katarina Milovanović sa 175 krugova. Drugo mesto osvojila je Anđela Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca sa 172 kruga, a treće Dunja Rajković iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 171 krugom. U kategoriji pionira, sva tri prva mesta pripala su strelcima „Smedereva“. Prvi je bio Nemanja Živojinović iz OŠ „J. J. Zmaj“ sa 166 krugova. Drugo mesto sa istim rezultatom, ali slabijom poslednjom serijom, zauzeo je Dušan Bojić, učenik OŠ „Sveti Sava“, a treće sa 162 kruga, još jedan „Zmajevac“, Lazar Beljić.

U kategoriji učenika srednjih škola pobedila je Irena Stanković, učenica Gimnazije sa 266 krugova, dok je drugo mesto pripalo njenoj školskoj drugarici Aleksandri Vujasin sa 260 krugova. Treća je bila Nevena Đorđević iz Ekonomsko-trgovinske škole sa 248 krugova. Kod omladinaca prva tri mesta zauzeli su učenici Tehničke škole, a najbolji je bio Veljko Ilić sa 266 krugova. Luka Jevtić je bio drugi sa 250 krugova, a treći Nemanja Ilić sa 221 krugom.

Ekipni plasman na državno prvenstvo obezbedile su ženska i muška ekipa OŠ „Branislav Nušić“: Katarina Milovanović 175, Teodora Čakarević 145 i Milena Ćalić 133, sa ukupno 453 kruga i Miloš Banković 153, Radenko Savić 137 i Andrija Stolić 100 sa ukupno 390 krugova. I ekipe Gimnazije (Irena Stanković 266, Aleksandra Vujasin 260 i Jovana Lazić i 248) sa ukupno 774 kruga i Tehničke škole (Veljko Ilić 266, Luka Jevtić 250 i Nemanja Ilić 221) sa ukupno 737 krugova.

Gradsko prvenstvo u streljaštvu za osnovne i srednje škole, koje je bilo kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije,  organizovali su Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačka družina „Smederevo“. Učestvovalo je 29 strelaca iz 10 škola.

Streljačka družina „Smederevo“, četiri godine zaredom, od 2012, je domaćin Državnog školskog prvenstvo u streljaštvu na svom strelištu, a prošle godine u Vranju u okviru desete Školske olimpijade učenika Srbije, na kojoj je Natalija Tasić, učenica OŠ „Dr Jovan Cvijić“ postavila državni rekord sa fantastičnih 194 kruga, a ekipno su učenice „Cvijićeve“ škole zauzele drugo mesto.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!