Konkurs za decu Saveta za bezbednost saobraćaja

SMEDEREVO, 28. april 2017 – Savet za bezbednost saobraćaja Grada Smedereva raspisao je likovni i literarni konkurs za mališane predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola Smedereva. Cilj ove preventivno-promotivne aktivnosti Saveta je da deca Smedereva na kreativan način, kroz literarni i likovni izraz, razviju svest o značaju poštovanja saobraćajnih pravila, kao i o svojoj bezbednosti u saobraćaju.

Likovni konkurs obuhvata tri kategorije. U prvoj su mališani PU „Naša radost“ i za njih su određene dve teme: „Preko ovog putića do mog vrtića“ i „Deca u saobraćaju“. U drugoj kategoriji su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, njima je tema „Poštuj znake, po zebri pođi i bezbedno do škole dođi“, a u trećoj su oni od petog do osmog razreda, koji će praviti radove na temu „Opasnost vreba svugde, pazi na sebe i ljude!“.

Likovni radovi mogu da budu izrađeni bilo kojom tehnikom (drvene bojice, voštane boje, tempere, vodene boje, flomasteri…), na različitim podlogama i u bilo kom formatu.

Literarni konkurs obuhvata dve kategorije, u prvoj su učenici od prvog do četvrtog razreda, sa temom „I levo i desno, svuda neki znaci,  naučimo ih zajedno, đaci i pešaci“, a đaci od petog do osmog razreda pisaće na temu „Odrasli, pazite u saobraćaju na bezbednost, jer deca su najveća vrednost!“.

Književni radovi mogu biti u formi kratke priče ili pesme.

Rok za slanje je 20. maj 2017. godine, a najbolje likovne i literarne radove Savet za bezbednost saobraćaja Grada Smedereva nagradiće knjigama i diplomama. Vrtić i škola koji pošalju najveći broj radova takođe će biti nagrađeni.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!