Mjuzikl “Mister Dolar” za kraj takmičarskog dela

SMEDEREVO, 27. april 2017 – Poslednje veče takmičarskog programa na 34. Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“, biće u znaku spektakla u kome učestvuje više od stotinu izvođača, mjuzikla „Mister Dolar“ Pozorišta na Terazijama koji je prema komediji Branislava Nušića režirao Vladimir Lazić.

Nušićevo delo Lazić je adaptirao u formu libreta za mjuzikl, napisani su songovi koji čine sastavni deo radnje, a za potrebe mjuzikla komponovana je originalna muzika.

Konstatacija iza koje stoji stvaralački tim mjuzikla je da se od vremena kada je Nušić pisao komediju ništa suštinski nije promenilo u društvu u kome je sve podređeno materijalnim interesima i u kome ugled, poštenje i moral ne znače gotovo ništa, samo se novac pokazuje kao još značajniji i uticajniji na tokove događaja u svetu.  Put u „visoko društvo“  u kome novac neprekidno potvrđuje svoju moć, markiran je u predstavi uz pomoć muzičkih i koreografskih aranžmana, a malograđani, skorojevići, mračni tipovi, teme korupcije, pohlepe i medijske manipulacije čine milje o kome se progovara kroz kompleksno muzičko-scensko ostvarenje.

Predstava počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 800 dinara.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!